18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Mélyszegénységben élt és a gyámhivataltól rettegett az unokájával vonat elé ugró horti nő

bűnügy
2018 május 29., 03:36
comments 555

Borzasztó nyomorban élt, és folyamatos harcban volt a gyámhivatallal az a 49 éves horti nő, aki szombaton négyéves unokájával a karján egy robogó tehervonat elé lépett, írja a Blikk. F. Erika intézetben nőtt fel, fiatalon szülte meg lányát, Brigittát, aki nyitott gerinccel született, így szinte egész gyerekkorát kórházban töltötte. F. sosem hagyta magára tolószékbe kényszerült gyermekét, de egész életében harcolnia kellett a gyámüggyel, mert félő volt, hogy szegényes életkörülményeik miatt állami gondozásba veszik Brigittát.

Amikor négy éve megszületett az unokája, Benett, újra a gyámüggyel kellett küzdenie. A hivatal szakemberei heti rendszerességgel jártak a családhoz ellenőrizni a lakhatás körülményeit. "Ebbe a több évtizede tartó csatába fáradhatott bele" - mondta a Blikknek a család ismerőse, egy csak Zsoltként megnevezett férfi, aki Benett születése után felajánlotta, hogy F.-ék ingyen lakhassanak házában.

F. özvegyasszony volt, de éppen összeköltözni készült élettársával, akit a Blikk csak Istvánként nevezett meg. "Most akartunk összeköltözni, erre ilyen szörnyűséget tesz! Mondtam, hogy a kisfiút is hozhatja. Szombaton még elmondta, mit főz majd estére. De mire hazaértem, már a rendőrök vártak" - sírta el magát.

A Blikk az illetékes gyámhivatalt is megkereste, de ott nem akartak nyilatkozni nekik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.