Migráns hangyák fenyegetik az ausztrál életformát

ÁLLAT
2018 május 29., 05:43
comments 45

Akár 45 milliárd ausztrál dollárjába (~9400 milliárd forint) is kerülhet Queensland államnak a következő 30 évben a tűzhangyaprobléma. Az Ausztráliát elözönlő vörös tűzhangyák pusztítására 2001 óta már 400 millió ausztrál dollárt költöttek. Eddig eredménytelenül, mert a migráns hangyák csak szaporodnak és szaporodnak, és a helyi agrárminisztérium szerint "már az életformánkat fenyegetik".

A tűzhangya csípése rendkívül fájdalmas.
photo_camera A tűzhangya csípése rendkívül fájdalmas. Fotó: AntWeb.org / Wikimedia Commons CC BY 4.0

A minisztérium szerint a vörös tűzhangya "az egyik leginvazívabb faj". És tán a legveszélyesebb is. A tűzhangyák "válogatás nélkül" mindent megtámadnak, ráadásul csapatostul. És lopakodva. A minisztérium tájékoztatója szerint a tűzhangyák "észrevétlenül, gyorsan mozogva", csapatostul rontanak áldozatukra, majd egyszerre csípnek. Csípésük heves égető érzést okoz, ez akár egy órán át is eltarthat, és olyan érzést okoz, mintha az áldozat egész teste lángolna.

A tűzhangyák emellett az elfoglalt területeken élő más élőlényeket is veszélyeztetik. (Via Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.