Orbán: Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően a valóságot is képesek vagyunk hajlítani

POLITIKA
2018 május 29., 09:28
comments 313

"Minden kornak megvannak a maga kihívásai. Ezekre akkor születnek jó válaszok, ha nem érjük be annyival, hogy egyszerűen követjük a dolgok logikáját," mondta Orbán Viktor az Ericsson új budapesti székházának avatóünnepségén. A miniszterelnök hozzátette:  

"akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani. Politikusként ebben látom az innováció lényegét."

link Forrás

A valóság magunkhoz hajlítása ma már Magyarországon is bevett gondolat, jelentette ki a miniszterelnök.  

"A magyarok ma már elhiszik magukról, hogy többre képesek annál, minthogy ügyesen lavírozzanak és alkalmazkodjanak. Magyarország ma már nem csak mer gondolkodni, de időnként már mer magyarul is gondolkodni,"

mondta Orbán. Ez látható szerinte a költségvetés rendszerén, a befektetéstámogatási rendszeren, az adópolitikán, de "láthatjuk a külpolitikánkon, a migrációs politikán és határvédelmen is."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.