Pokemon Go-zni volt a párizsi erkélyről lógó gyerek apja

"Szülői kötelessége elmulasztása" miatt emelt vádat a francia ügyészség az ellen a férfi ellen, akinek a negyedik emeleti erkélykorláton lógó gyermekét egy mali bevándorló, a 22 éves Mamoudou Gassama mentette meg, aki saját testi épségével nem törődve biztosítás nélkül mászta meg az épületet. Gassamát hőstette után Emmanuel Macron elnök is fogadta, állampolgárságot és állást ajánlott neki.

A párizsi ügyészség szerint a gyermek apja vásárolni volt, és közben elmerült a Pokemon Go-zásban. A gyermek anyja sem volt otthon, ő éppen több ezer kilométernyire, Réunion szigetén nyaralt családtagjaival.

Az apa Francois Molins ügyész szerint a bevásárlás után kezdett Pokemon Go-zni, és annyira belemerült a játékba, hogy így nagyon sokáig hagyta őrizetlenül a gyermekét. "Most teljesen össze van törve, mert felfogta, hogy mit tett, és hogy milyen tragikus következményei lehettek volna ennek" - mondta Molins. Most akár két év börtönre is ítélhetik, de szeptemberi bírósági tárgyalásáig szabadlábon maradhat. (Via ABC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.