Pokemon Go-zni volt a párizsi erkélyről lógó gyerek apja

2018 május 29., kedd 6:19
141

"Szülői kötelessége elmulasztása" miatt emelt vádat a francia ügyészség az ellen a férfi ellen, akinek a negyedik emeleti erkélykorláton lógó gyermekét egy mali bevándorló, a 22 éves Mamoudou Gassama mentette meg, aki saját testi épségével nem törődve biztosítás nélkül mászta meg az épületet. Gassamát hőstette után Emmanuel Macron elnök is fogadta, állampolgárságot és állást ajánlott neki.

A párizsi ügyészség szerint a gyermek apja vásárolni volt, és közben elmerült a Pokemon Go-zásban. A gyermek anyja sem volt otthon, ő éppen több ezer kilométernyire, Réunion szigetén nyaralt családtagjaival.

Az apa Francois Molins ügyész szerint a bevásárlás után kezdett Pokemon Go-zni, és annyira belemerült a játékba, hogy így nagyon sokáig hagyta őrizetlenül a gyermekét. "Most teljesen össze van törve, mert felfogta, hogy mit tett, és hogy milyen tragikus következményei lehettek volna ennek" - mondta Molins. Most akár két év börtönre is ítélhetik, de szeptemberi bírósági tárgyalásáig szabadlábon maradhat. (Via ABC News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt