1,9 százalékkal kevesebb gyerek született 2018 első három hónapjában, mint 2017-ben

POLITIKA
2018 május 30., 08:19
comments 194

Továbbra se támad kedve megszületni a magyar babáknak, hogy Orbán Viktor nyilatkozatát parafrazeáljam. A KSH legfrissebb jelentése szerint 2018 első negyedévében 1,9 százalékkal csökkent a szülésszám 2017 azonos időszakához képest. És ugyan a halálozások száma is csökkent, a különbözet még mindig negatív, -14892, vagyis

lassuló ütemben ugyan, de fogyunk.

És még csak abban se bízhatunk, hogy a halálozások száma trendszerűen csökken:

Januárban ugyan 22, februárban pedig 4,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest a halálozások száma, márciusban már 12 százalékkal növekedett.

Január-márciusban ezer lakosra 9 élveszületés és 15,2 halálozás jutott. Az előbbi 0,1, az utóbbi 0,9 ezrelékponttal alacsonyabb volt a 2017. január-márciusinál, ennek eredményeként a természetes fogyás 0,8 ezrelékponttal, 6,2 ezrelékre mérséklődött. 2018 első három hónapjában ezer élveszületésre 3,4 csecsemőhalálozás jutott, ami majdnem azonos volt az egy évvel korábbi értékkel.

A házasságkötési arányszám 2,5 ezrelékes értéke nem változott az egy évvel korábbihoz képest. A házasságkötések száma három régióban emelkedett, ötben pedig csökkent. A leginkább, 7,3 százalékkal a Közép-Dunántúlon emelkedett, a leginkább, 8,3 százalékkal pedig a Dél-Alföldön csökkent. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.