Az MLSZ 4 millióra büntette az Újpestet, amiért a szurkolók többek közt sört locsoltak Pintér Attilára

futball
2018 május 30., 12:21
comments 77

A Magyar Kupában győztes Újpestre 4 millió forintos büntetést rótt ki a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága kedden. A határozat szerint az újpesti egyesület mint visszaeső fizethet büntetést a szurkolók Puskás Akadémia FC elleni múlt szerdai kupadöntőben tanúsított sportszerűtlen magatartásáért.

Az indoklás szerint az újpesti drukkerek jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be a Groupama Arénába, használtak és dobáltak a játéktérre, továbbá az újpesti fanatikusok magatartása másokat megbotránkoztatott, az ellenfél edzőjét, Pintér Attilát sörrel locsolták le, a játékosait műanyag poharakkal dobálták meg, és a szimpatizánsaival szemben fenyegetően léptek fel. (És arról nincs is szó, hogy összepisálták a Ferencvárost!)

link Forrás

Az Újpest szerint ismét példátlanul magas összeggel büntetik a klubot.

A Debrecen elleni bajnoki találkozón kiállított Stipe Bacelic-Grgic (Puskás Akadémia) négy soron következő felnőtt bajnokin nem léphet pályára, mert „amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben, belefejelt ellenfele arcába”.

Az Újpest elleni bajnoki mérkőzésen kiállított Matija Katanec (Mezőkövesd) két soron következő felnőtt bajnokin nem léphet pályára, mert a piros lap felmutatása után a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.