Ejtették a vádat a kaliforniai magyar nő felrobbantása miatt őrizetbe vett férfi ellen

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Aliso Viejo-i szépségszalon a robbanás után. Stephen Bealt két nappal a robbanás után gyanúsították meg, de most bizonyítékok hiányában ejtették ellene a vádat.Fotó: Raul Hernandez/AP

Ejtette a vádat az ügyészség az 59 éves, kaliforniai Stephen Beal ellen, akit két hete azzal a gyanúval vettek őrizetbe, hogy ő robbanthatta fel egy magyar nő szépségszalonját Aliso Viejo városában.

Beal ellen egyetlen vádpont volt, "nem bejelentett romboló hatású szerkezet birtoklása". Ezt arra alapozták, hogy otthona átkutatásakor két házilag készített robbanószerkezetet, három kézifegyvert és 45 kilogramm robbanóanyagot találtak.

Az FBI ugyanakkor a vizsgálatok alapján megkérdőjelezte, hogy ezek az anyagok valóban megfelelnek a "romboló hatású szerkezet" törvényi meghatározásának, az ügyészség pedig ez alapján ejtette a vádat.

Beal, mint kiderült, rakétamodellező, az otthonában talált anyagokról azt állította, hogy azok nem is okozhattak volna akkora pusztítást, mint amilyet a híradásokban bemutattak. Beal lánya szerint a robbanóanyagokról megállapították, hogy azok törvényesen beszerzett és tárolt tűzijáték-alkalmatosságok, melyek nem egyeznek a bűntény helyszínén vett mintákkal. Ahogy a házban talált más bizonyítékok sem.

Aliso Viejo városában május 15-én volt a robbanás, a szépségszalont vezető magyar nő kezében egy csomag robbant. A nő életét vesztette. (MTI via Index)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.