Felmatricázzák a magyar dinnyéket

mezőgazdaság
2018 május 30., 05:51
comments 147

A Magyar Idők arról ír, hogy a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete a magyar dinnye piaci pozíciójának megerősítése és a fogyasztók tájékoztatása érdekében logóval ellátott címkét vezet be a piacra, és a tagok ezzel a matricával igazolhatják, hogy a termény magyar.

photo_camera Egy kislány egy dinnyét vizsgál a Zápor közösségi kertben az Óbudai Kulturális Központ udvarán 2016. augusztus 5-én. Fotó: Mohai Balázs/MTI

A lap szerint arról, hogy az üzletláncokban a görögdinnyét hogyan jelölik majd, még nincs döntés (a rendszer egy-két éven belül forrhat ki), egyelőre csak a termelői értékesítésnél matricázzák fel a dinnyéket. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.