Izrael gyakorlatilag fegyverszünetet kötött a Hamásszal

külföld
2018 május 30., 07:23

Gyakorlatilag fegyverszünetet kötött Izrael a Hamásszal, jelentette az izraeli sajtó. A Háárec értesülései szerint a Hamász elfogadta az Egyiptom által közvetített megállapodás feltételeit, az izraeli hadsereg pedig közölte, hogy mindaddig tiszteletben tartja azt, amíg nem lőnek Izraelre a Gázai övezetből.

Izrael ugyanakkor azt is bejelentette, hogy ha kiújulnának a gázai támadások, akkor hevesebben fog válaszolni.

Gázából kedd reggel kezdték hevesen lőni Izraelt, de a Vaskupola rakétaelhárító rendszer a lövedékek nagy részét elfogta. Válaszul Izrael csaknem harminc légicsapást mért a gázai fegyveres szervezetek infrastruktúrájára, de ezeket a 10-es tévé híradása szerint előzőleg kiüríthették a támadásoktól tartva, és ezért nem érkeztek jelentések palesztin áldozatokról. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.