Meghalt Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke

Tragikus hírt kaptunk a székesfehérvári kórházból szerda délután. A nap folyamán váratlanul rosszul lett, majd később elhunyt Kovács Ferenc - írja honlapján a Videoton FC.

A klub tiszteletbeli elnöke 1934. január 7-én született Budapesten. Az MTK saját nevelésű játékosaként 1954-től 10 éven keresztül játszott az első osztályban. BVelük lett magyar bajnok, KEK-döntős és kétszer a Közép-európai Kupa győztese. Az 1960-as római olimpián bronzérmet szerzett a válogatottal - olvasható a nekrológban.

Kovács FerencFotó: vidi.hu

1965-ben kezdte edzői karrierjét az MTK utánpótlásánál, 1968-'69-ben már az első csapat kispadján ült. Ezután az Egri Dózsa, a Videoton, a Vasas, a DVSC, a spanyol Las Palmas, a Szeged SC és az Újpest vezetőedzője volt, közben pedig egyszer a válogatott szövetségi kapitánya is.

1968-ban kupát nyert az MTK-val, 1983-ban mesteredzői díjjal tüntették ki, de legnagyobb edzői sikereit a Videotonnal érte el: bajnoki ezüstérmes 1976-ban, bronzérmes 1984-ben és 1985-ben. 

Az 1984-'85-ös szezonban a magyar labdarúgás utolsó csúcseredményét produkálta klubszinten, az UEFA Kupa döntőjéig vezette a Videotont,

ezért azóta Székesfehérváron teljes joggal igazi legenda övezte személyét - olvasható a klub közleményében.

Kovács Ferenc 2008 óta a Videoton FC tiszteletbeli elnökeként és az MLSZ-ben is dolgozott. A klub saját halottjának tekinti.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.