Rendőrautónak hajtott a Tesla egyik önvezető autója

Közúti balesetet szenvedett egy bekapcsolt robotpilótával közlekedő Tesla a dél-kaliforniai Laguna Beachen. A jármű egy parkoló rendőrautóba hajtott.

A rendőrautó a baleset pillanatában szerencsére üres volt, és a Tesla sofőrje is csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Pedig az ütközés igen nagy erejű volt, a parkoló rendőrautót a járdaszegélyen át feltolta a járdára.

A Tesla korábbi tájékoztatása szerint járműveik még bekapcsolt robotpilótával is csak fél-önjárók, a robotpilóta nem úgy lett tervezve, hogy elkerülje az ütközéseket. A gyártó erre figyelmeztetni is szokta a vásárlóit, ahogy arra is, hogy még bekapcsolt robotpilótával is figyelniük kell, hogy bármikor közbeavatkozhassanak.

A baleset körülményeit még vizsgálják. (Via CBS San Francisco)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.