Rendőrautónak hajtott a Tesla egyik önvezető autója

külföld
2018 május 30., 04:29
comments 174

Közúti balesetet szenvedett egy bekapcsolt robotpilótával közlekedő Tesla a dél-kaliforniai Laguna Beachen. A jármű egy parkoló rendőrautóba hajtott.

link Forrás

A rendőrautó a baleset pillanatában szerencsére üres volt, és a Tesla sofőrje is csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Pedig az ütközés igen nagy erejű volt, a parkoló rendőrautót a járdaszegélyen át feltolta a járdára.

A Tesla korábbi tájékoztatása szerint járműveik még bekapcsolt robotpilótával is csak fél-önjárók, a robotpilóta nem úgy lett tervezve, hogy elkerülje az ütközéseket. A gyártó erre figyelmeztetni is szokta a vásárlóit, ahogy arra is, hogy még bekapcsolt robotpilótával is figyelniük kell, hogy bármikor közbeavatkozhassanak.

A baleset körülményeit még vizsgálják. (Via CBS San Francisco)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.