Bevándorlókkal száguldozó buszra tüzeltek a horvát rendőrök, két gyerek megsebesült

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Határátkelő Bosznia-Hercegovina és Horvátország közöttFotó: ELVIS BARUKCIC/AFP

A horvánt N1 csatorna adott hírt elsőként az incidensről, ami szerda este történt a boszniai-horvát határnál, Donji Lapactól nem messze: egy afgán és iraki menekültekkel megpakolt, osztrák rendszámú kisbusz tnagy sebességgel próbált áttörni a határzáron, az útakadályoskon és a határt őrző rendőrökön. 

Sokadik felszólítás után a horvát rendőrök tüzet nyitottak, a jármű sofőrje erre kiugrott helyéről és elmenekült. 

A lövések két gyereket is megsebesítettek a kibuszban, ahol összesen 29-en zsúfolódtak össze. 

A sebesülteket - egy 12 éves lányt és egy 12 éves fiút - a zárai kórházba szállították, állapotuk nem életveszélyes. Rajtuk kívül még hét utas is megsérült a sofőr életveszélyes vezetés miatt. Mindkét gyereket arcán találta el a lövés, a fiú sebesülése súlyosabb. 

A rendőrség elnézést kért az eset miatt, de aláhúzták, hogy az ő elsődleges feladatuk a határvédelem és nem tudhatták, mi van a buszban. 

A buszban több kiskorú utazott, ők mind nemzetközi védelemért folyamodtak Horvátországban. A sofőrt egyelőre nem találták meg, kutyákkal és helikopterekkel zajlik utána a kutatás. (Balkan Insight / MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.