Elítélték az anyát, aki megrúgta fia lépét, mert kiborította az ételt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében talált bűnösnek egy nőt 2 év 3 évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta, írja a Budapest Kerületi Törvényszék.

A vádlott Verőcén, egy 7 szobás családi házban élt párjával élettársi kapcsolatban, ahol közösen nevelték a férfi előző házasságából született három gyermekét és a sértettet.

2014-ben megszületett az élettárssal közös, ötödik gyermekük. A vádlott fiatalabb korában versenyszerűen küzdősportot űzött, melyben 2005-ben aranyérmet szerzett.

A gyermek 2009-ben született a vádlott előző kapcsolatából. A vádlott -különösen a közös, ötödik gyermek megszületése után - kevesebb figyelmet fordított a gyermekkorú sértettre, írja a Törvényszék. 2015-ben rendszeresen elhanyagolt állapotban és az óvónőkkérése ellenére hőemelkedéssel, betegen vitte a kisfiút óvodába. A gyermeke fegyelmezetlenségeire dühkitöréssekkel reagált.

A vádlott és családja 2015. október 30-án délelőtt egynapos kiránduláson kenuval átevezett Verőcéről a Szentendrei-szigetre. A gyerekek játszottak, a vádlott és élettársa tárcsán csirkét sütött. A férfi kiszedte az ételt a sértett tányérjára, aki véletlenül kiborította azt. A vádlott figyelmeztette a kisfiút, aki a másodszorra tálalt ételt is leejtette, amit próbált takargatni. A vádlott ezt meglátva indulatossá vált, és az egyik lábával, nagy erővel megrúgta a kiskorú sértett hasának bal oldalát. A rúgás fájt a gyermeknek, de tartotta magát. Estére már rosszul lett. A kisfiú keresztanyjának elpanaszolta, hogy édesanyja „megrugdosta”. Másnap először a váci Jávorszky Ödön Kórházba, majd mentővel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy a sértett lépe megsérült. 

Műtéti beavatkozásra nem volt szükség, a vérzést sikerült megállítani az orvosoknak és szövődmény sem alakult ki, így a gyermek 24 nap kórházi megfigyelés után elhagyhatta az kórházat. Megsérült a lépe, 2-3 hónap alatt gyógyul meg.

Az ítéletben az ügyész, és a vádlott és védője is egyaránt 3 nap gondolkodási időt kért, az ítélet nem jogerős. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.