91 milliós profitot termelt Kósa feleségének cége

gazdaság
2018 június 01., 11:18
comments 171

Döbbenet. Csoda. Levegőkapkodás.

  • Kósa Lajos felesége tavaly év elején vásárolta meg a 139 milliós eszközállománnyal rendelkező Tócó-Pece Kft. nevű tanácsadócéget Fiák Istvántól hatmillió forintért.
  • Jól tette.
  • 91 millió forint adózás utáni eredményt termelt a cég egyetlen év alatt.

Kósa akkor az alacsony vételárat a cég eladósodottságával indokolta. Érdekes:

a Tocó-Pece Kft. cégbíróságra beadott adatai hiányosak, többek közt a vállalkozás hitelállományáról is elfelejtettek vallani,

jegyzi meg a Népszava. Az LMP-s Hadházy Ákos hiába tett feljelentést: az ügyészség nem találta hivatali vesztegetés nyomát, azonban a költségvetési csalás ügyében indult eljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak Alföldi Bűnügyi Igazgatóságáig jutott. Végül megállapították, hogy nem történt visszaélés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.