A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete üzent a kormánynak: még átláthatatlanabb lett a fenntartói irányítás

"A Kormány nemcsak, hogy nem élt a 2018-as országgyűlési választásokat követően a lehetőséggel, hogy önálló oktatási minisztériumot hozzon létre, de a minisztériumok felsorolásáról szóló törvény rendelkezései szerint a magyar állami felsőoktatás fenntartói irányítását - részben feltételesen több minisztérium hatáskörébe utalva - még inkább átláthatatlanná tette," írja pedagógusnapi közleményében a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete. Szerintük ezzel a kormányzat

"megakadályozta azt, hogy az oktatásügy társadalmi és nemzetgazdasági szerepének megfelelő súlyú képviseletet kaphasson a kormányzati munkában."

Az érdekvédelmi szervezet öt pontos követelést is megfogalmazott: 

  1. Valós érdekegyeztetést! 
  2. Felsőoktatási bértáblát az oktatást/kutatást segítőknek! 
  3. Arányosabb oktatói bértáblát! 
  4. Megtartó erővel bíró bért a kezdő oktatóknak! 
  5. A járulékcsökkentési megtakarításból bérdifferenciálást! 

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.