Az Országos Szövetkezeti Tanács elnöke lett Kósa, alelnöke meg az ügyvédje

gazdaság
2018 június 1., 4:55
comments 57

Csütörtöki közgyűlésén Kósa Lajost választotta elnökévé az Országos Szövetkezeti Tanács, közölte a szervezet. Alelnök lett Kósa ügyvédje, Fiák István, és a korábbi elnök, Patay Vilmos, írja a 24.hu. A hivatalos indoklás szerint azért esett a választás a fideszes politikusra, mert

„jelentős diákszövetkezeti múlttal rendelkezik” és „tevőleges szerepet vállalt a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti ágazat létrehozásában”.

Emlékezetes: Kósa feleségéhez tavaly alig hatmillióért került a 139 milliós eszközállománnyal rendelkező Tócó-Pece Kft., amit Fiák hozott létre és tőkésített fel. Az ügyvéd munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégét pedig a Kósa által benyújtott, majd elfogadott törvénymódosítása hozta előnyös helyzetbe: miután lehetővé tette a nyugdíjas szövetkezetek megalakítását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt