Hiába volt távoltartási rendelet a kaposvári férfi ellen, aki ki akarta irtani a családját

bűnügy
2018 június 01., 19:38

Hiába volt távoltartási végzés a kaposvári férfi ellen, aki két éve késsel támadt a az élettársára és a gyerekére, a fia szerint volt olyan nap, amikor a tiltás ellenére az apja háromszor is elment a családhoz. A férfiről az egész környék tudta, hogy terrorizálja a családját. Két évvel a tragédia után Szép Szilveszter Patrik a sonline.hu-nak mondta el, mi történt azon az estén, amikor a férfi megölte az anyját, őt pedig megsebesítette. 

Minden azzal a hívással kezdődött, amikor egy ismerős hang közölte velük a telefonban, hogy „mindenki meg fog halni”. Nem sokkal később, amikor a húgával tanult az emeleten, hallotta, ahogy valaki bemegy a lakásba, és kiabálni kezd az anyjával. Az akkor 17 éves Patrik hiába szólt az apjának, hogy hagyja abba, a férfi elővett egy kést, és megfenyegette, hogy megöli. 

Ekkor a férfi megszúrta az anyát, Patrik pedig egyből felszaladt az emeletre, hogy elrejtse a húgát, mert a férfi keresni kezdte a kislányt. Aztán a fiú után ment, és visszarángatta a konyhába, majd a ház össze ajtaját bezárta, a kulcsokat pedig elrejtette, hogy nem tudjanak elmenekülni. Patrik hiába próbált meg kiszökni a garázsajtón, de a férfi onnan is visszarángatta. Ekkor vette észre, hogy a földön fekvő anyja már nem él. „Volt bennem egy érzés, hogy valahogy ki kell jutnom a házból, hiszen attól féltem, a testvéremet is megtalálja az apám.”

Majd észrevette, hogy a hátsó ajtóban benne maradt a kulcs, így ki tudott rohanni a házból, az apja késsel futott utána, de Patriknak szerencsére sikerült bemenekülnie a nagybátyjához, ahonnan kihívta a rendőrséget. Később hiába próbált meg visszamenni a házba, hogy megnézze, mi van a húgával, a nyomozók már nem engedték, inkább kórházba vitték, a férfi őt is megsebesítette.

Miután kiértek a rendőrök, a férfi az egyik szomszédos telken bújt el, majd megölte magát. A holttestét másnap találták meg. A fiú szerint az apa aznap este azért támadt rájuk, mert megtudta, hogy Egyiptomba akarnak utazni. 

A fiú a lapnak azt mondta, hogy a nagybátyjának és a többi családtagjának köszönhetően lassan túl tudja tenni magát a történteken, de néha még mindig előjönnek az emlékek. Sokat segít neki, hogy sportolhat. Egyébként bűnügyi nyomozónak tanul. 

Egyébként Magyarországon bírói döntés kell a távoltartás elrendeléséhez, míg más országokban ezt már a nyomozó hatóságok is megtehetik. Az erről szóló törvény szerint az iskolák, a gyámhatóság és a rendőrség is köteles jelezni a családvédelmi szerveknek, ha hozzátartozók közötti erőszakot észlelnek.