Közösen ellenőrzik a határokat a német és az osztrák hatóságok

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Közös határellenőrzésbe kezdenek péntektől a német és az osztrák szövetségi, valamint a bajor tartományi hatóságok a bűnözés és az illegális bevándorlás megfékezése érdekében.

Szigorúbban ellenőrzik a vonatokat, és az osztrák-olasz határon, a Brenner-hágónál is közös járőrözést tervez a német és az osztrák szövetségi rendőrség. A közös művelet tanulságait három hónap múlva vonják majd le. Thomas Borowik, a müncheni rendőrség szóvivője kiemelte, hogy különösen nagy figyelmet fordítanak a tehervonatokra.
„Így akarjuk elejét venni a veszélyes beutazásoknak és megakadályozni a baleseteket” - mondta a rendőrségi szóvivő, rámutatva, hogy a potyautasok a Brenner-hágón vonaton átszállított kamionok között vagy a tetejükön utaznak, amivel az életüket teszik kockára. A bajor rendőrség tavaly mintegy 1000 illegális bevándorlót talált tehervonatokon.
A német-osztrák határon ugyanakkor csökkenni látszik az illegális határátlépések száma. 2017-ben 14 600-an próbáltak meg Ausztriából illegálisan Németországba utazni, és közülük 7200 embert küldtek vissza a német hatóságok. Az idei év első négy hónapjában körülbelül 3800 ember kelt át engedély nélkül a határon, s közülük 2100-at fordítottak vissza.

(MTI)