Pedagógusnap alkalmából díjazta a kormány a szélsőjobboldal történészét

POLITIKA
2018 június 01., 12:32
comments 142

„A gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért” Németh László-díjat kapott Takaró Mihály irodalomtörténész. Ezt Kásler Miklós emberminiszter adta át pedagógusnap alkalmából.

photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Takaró Mihály magyartanár és irodalomtörténész, aki korábban még a Jobbik rendezvényein lépett fel, de az elmúlt években már a közmédia és az Echo TV vendégeként lehet vele találkozni. Specialitása a két világháború közti irodalom, azon belül is Wass Albert, Nyirő József és Tormay Cécile. Őket természetesen nagyon nagyra tartja, ellenben Petri Györgyről kijelentette, hogy szerinte a pokolra jutott, Spiró Györgyöt pedig csak ímmel-ámmál nevezné embernek. (Alighanem a Györgyökkel lehet valami baja.)

link Forrás

De nem csak az irodalom területén aktív, rendszeresen tart előadásokat Horthy Miklós érdemeiről, illetve a szabadkőművesség és a trianoni tragédia közti rejtett kapcsolatot is feltárta. 

Takaró 2014-ben is kapott már egy állami díjat, akkor Kásler elődjétől, Balog Zoltántól, és ráadásul pont azzal a Kertész Imrével egyidőben, akinek magyarságáról olyan tanulságos gondolatokat fogalmazott meg korábban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.