Sára Botond: Józsefváros lakossága rendkívül homogén összetételű

2018 június 1., péntek 9:42
33

Nem túl izzasztó interjút adott a nyolcadik kerület alpolgármestere, Sára Botond a Demokratának. Az időközi választáson (melyet Kocsis Máté távozása miatt kell megtartani) polgármesterségért induló fideszes politikusnak olyan kérdésekre kellett csattanós választ adnia, mint például hogy 

„Minek köszönhető a közbiztonság látványos javulása?”. 

A beszélgetés nem sikerült túl izgalmasra, de van néhány mondat, amit nemcsak a nyolcker lakosai, de azok is tátott szájjal néznek majd, akik valaha jártak Józsefvárosban. Sára Botondot arról kérdezték, mennyiben változott a lakosság összetétele a fejlesztések hatására, mire meglehetősen váratlan módon azt felelte: 

„Józsefváros lakossága rendkívül homogén összetételű.” 

Tényleg nehéz eldönteni, hogy a helyiek kedvében járni akaró politikus miért mondja a fehérre, hogy fekete, de le van írva, nyoma van, hogy szerinte Budapest egyértelműen legsokszínűbb kerületének lakossága homogén. Innen tényleg felesleges tovább olvasni, de az talán még említést érdemel, hogy egy másik fontos demográfia megfigyelést tett az alpolgármester: „Kerületünkben 13 egyetem található, a lakosság egy része fiatalokból áll.” 


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt