Sára Botond: Józsefváros lakossága rendkívül homogén összetételű

POLITIKA
2018 június 01., 09:42
comments 27

Nem túl izzasztó interjút adott a nyolcadik kerület alpolgármestere, Sára Botond a Demokratának. Az időközi választáson (melyet Kocsis Máté távozása miatt kell megtartani) polgármesterségért induló fideszes politikusnak olyan kérdésekre kellett csattanós választ adnia, mint például hogy 

„Minek köszönhető a közbiztonság látványos javulása?”. 

A beszélgetés nem sikerült túl izgalmasra, de van néhány mondat, amit nemcsak a nyolcker lakosai, de azok is tátott szájjal néznek majd, akik valaha jártak Józsefvárosban. Sára Botondot arról kérdezték, mennyiben változott a lakosság összetétele a fejlesztések hatására, mire meglehetősen váratlan módon azt felelte: 

„Józsefváros lakossága rendkívül homogén összetételű.” 

Tényleg nehéz eldönteni, hogy a helyiek kedvében járni akaró politikus miért mondja a fehérre, hogy fekete, de le van írva, nyoma van, hogy szerinte Budapest egyértelműen legsokszínűbb kerületének lakossága homogén. Innen tényleg felesleges tovább olvasni, de az talán még említést érdemel, hogy egy másik fontos demográfia megfigyelést tett az alpolgármester: „Kerületünkben 13 egyetem található, a lakosság egy része fiatalokból áll.” 

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.