Válaszolt az Ügyvédi Kamara a Magyar Időknek: Minden politikai indíttatású megfélemlítésre tett kísérletet, kikérünk magunknak

"A Magyar Ügyvédi Kamara elnökeként a leghatározottabban visszautasítom az elektronikus média -– álnév mögé bújó – szerzőjének nemtelen támadását," írja nyílt levelében Bánáti János, a szervezet elnöke. Az Ügyvédi Kamara első embere a Magyar Idők szerdai számában névtelenül megjelent "ÍGY SZÖVI BE SOROS HÁLÓJA A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST" című cikkre reagált. Bánáti szerint

"a legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető „listázás” a tudomány, oktatás képviselőit követően az ügyvédi kart is utolérte. Ez ellen a leghatározottabban tiltakozunk."

Emlékeztet: a magyar ügyvédi kar "valamennyi tagja, személyes politikai beállítottságától elvonatkoztatva, esküjéhez híven, legjobb tudása szerint" dolgozik ügyfeleikért. 

"Minden politikai indíttatású megfélemlítésre tett kísérletet, kikérünk magunknak. A leghatározottabban visszautasítjuk a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási tevékenysége, és az abban közreműködő ügyvédek besározási szándékának kísérletét,"

zárja levelét Bánáti János. (MagyarNarancs)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.