Válaszolt az Ügyvédi Kamara a Magyar Időknek: Minden politikai indíttatású megfélemlítésre tett kísérletet, kikérünk magunknak

POLITIKA
2018 június 01., 07:32
comments 56

"A Magyar Ügyvédi Kamara elnökeként a leghatározottabban visszautasítom az elektronikus média -– álnév mögé bújó – szerzőjének nemtelen támadását," írja nyílt levelében Bánáti János, a szervezet elnöke. Az Ügyvédi Kamara első embere a Magyar Idők szerdai számában névtelenül megjelent "ÍGY SZÖVI BE SOROS HÁLÓJA A MAGYAR IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁST" című cikkre reagált. Bánáti szerint

"a legtragikusabb történelmi korszakokra emlékeztető „listázás” a tudomány, oktatás képviselőit követően az ügyvédi kart is utolérte. Ez ellen a leghatározottabban tiltakozunk."

Emlékeztet: a magyar ügyvédi kar "valamennyi tagja, személyes politikai beállítottságától elvonatkoztatva, esküjéhez híven, legjobb tudása szerint" dolgozik ügyfeleikért. 

"Minden politikai indíttatású megfélemlítésre tett kísérletet, kikérünk magunknak. A leghatározottabban visszautasítjuk a Budapesti Ügyvédi Kamara oktatási tevékenysége, és az abban közreműködő ügyvédek besározási szándékának kísérletét,"

zárja levelét Bánáti János. (MagyarNarancs)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.