Zuschlag első dolga befejezni az Elátkozott királyok sorozatot

bűnügy
2018 június 01., 08:41
comments 26

Kiengedték Zuschlag Jánost, derült ki csütörtök reggel. A bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzéssel vádolt férfi a Blikknek árulta el szabadulása részleteit:

"megjelent az ügyész reggel 9-kor, közölte, hogy kiengednek, 11-kor már kint is voltam. Megvettem az aznapi újságokat, kimentem a pályaudvarra, megittam egy fröccsöt a restiben, majd hazavonatoztam. Mire hazaértem, a családom már tudta, hogy jövök."

Elárulta: az előzetesben már nem jutott rá idő, így első dolga lesz, hogy befejezze az Elátkozott királyok című könyvsorozatot. Zuschlag a lapnak elmondta, hogy szó sincs kamupártokról,

"ezek a 2018-as választáson induló valós kis pártok voltak, amelyek körül adminisztratív feladatokat vállaltam."

Elmondása szerint egy biztosítótársaság adatbázisát szerették volna felhasználni a jelöltállításokhoz szükséges aláírásgyűjtéshez. Hozzátette:

"az én felelősségem abban volt, hogy tudtam róla, de nem akadályoztam meg."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.