Zuschlag János újra szabadlábon

Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A 24.hu még szerda este adott hírt arról, hogy ismét szabadon engedték Zuschlag János volt szocialista politikust, aki ellen hat társával együtt  bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt nyomozott a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága. Maga az érintett erősítette meg a lapnak, hogy ismét szabad ember.

A gyanú szerint Zuschlag és elkövető társai 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisából szedtek ki adatokat, hogy így gyűjtsenek ajánlásokat kamupártjaikhoz az országgyűlési választások előtt. 

A cél természetesen a költségvetési támogatás kiszipkázása volt. Call centeres alkalmazottak adataival próbálták feltölteni a hiányzó űrlapokat, de az adóhatóság résen volt.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség kérésére február végén hosszabbították meg Zuschlag előzetes letartóztatását három hónappal, ez a három hónap pedig most járt le. Hogy Zuschlag ügye hogyan áll, arra a 24.hu cikke nem tér ki.

 Zuschlag már a 2014-es választások idején gyanúba keveredett, akkor is az Új Dimenzió Párt meg Új Magyarország Párt mögött kavart, de végül 2017-ben abban az ügyben nem találták bűnösnek.

Zuschlag a Fidesz 2014-es kampányának egyik fontos eszköze lett, miután 2013-as szabadulását követően épp a választások előtt írt könyvet arról, milyen nehéz is volt tisztességesnek maradni az MSZP környékén.