Amputálta saját ollóját a rák, hogy megmeneküljön a forró levesből

ÁLLAT
2018 június 03., 07:40
comments 207

Az állatok azért vannak, hogy az embereknek legyen mit enniük – mondják néha a bolygó erőforrásait iszonyatos tempóban kizsákmányoló húsipar rajongói, de ez az édesvízi rák másként gondolta, és jobb ollójával levágta a balt, mert nem akart meghalni.

link Forrás

Az elképesztő videó, amin mindez szemmel is látható, állítólag egy kínai étteremben készült. Eredetileg egy elég népszerű kínai közösségimédia-felületre, a Weibóra rakták fel hétfőn.  

Azt mondják, a rák bal ollója valószínűleg lebénulhatott a forró levestől, ami akadályozta a mozgásban, ezért vághatta le. Miután sikerült a szökési kísérlet, az étterem vendége, aki a videót készítette, befogta a rákot. 

„Élni hagytam, hazavittem, egy akváriumban nevelem”

– mondta el a helyi sajtónak. 

Akik a rák testi épségéért aggódnak, ne aggódjanak többé: a rákok képesek visszanöveszteni a végtagjaikat. Aki nem hiszi, nézze meg a terhes homárt, aki 2014-ben elvesztette négy végtagját és mindkét ollóját, de aztán visszanövesztette őket. Talán ma is boldogan él, ha meg nem halt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.