Képen a 80 műanyag zacskó, amitől elpusztult a thai partoknál talált gömbölyűfejű-delfin

Szombaton írtunk arról a gömbölyűfejű-delfinről, amit még hét elején sodort partra a víz, és amit napokon keresztül próbáltak megmenteni az állatvédők, de pénteken elpuszult. Mint kiderült, a Songkla tartomány partjainál talált állat összesen 80 darab, nyolc kiló súlyú műanyagzacskót nyelt le, és ezért került kritikus állapotba. A ThaiWhales bálnamentő csapat által kiadott képen látható, mit műtöttek ki a szerencsétlen állatból. Thaiföld az egyik legnagyobb műanyag-felhasználó ország a világon 

Fotó: -/AFP


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.