Legkevesebb 46 bevándorló meghalt Tunézia partjainál

Az ország védelmi minisztere jelentette be, hogy legalább 46 bevándorló meghalt Tunézia partjainál, amikor csónakjuk elsüllyedt. A partiőrség 67 embert tudott kimenteni a vízből. A halottak többsége tunéziai állampolgár volt, de más afrikai ország állampolgárai is utaztak a csónakban. 

Nagyon valószínű, hogy további áldozatok is vannak, mert összesen 180-an voltak a fedélzeten. A New York Times azt írja, Tunézia fontos ország lett az embercsempészek számára, miután a líbiai partiőrség fegyveresekkel próbálja eltéríteni a bevándorlókat az országból.

Törökországban kilencen haltak meg, köztük hat gyerek. Antalya közelében fulladtak a vízbe, miután csónakjuk felborult és elsüllyedt. Az Anadolu hírügynökség szerint további öt embert sikerült kimenteni a vízből.

A Times megemlíti, hogy míg 2015-ben egyedül 857 ezer ember érte el Görögországot Törökországon keresztül, az unió és Törökország megállapodása nyomán drasztikusan csökkent a bevándorlás sebessége a két ország között. 

Mindeközben a spanyol partoknál 240 embert mentettek ki a vízből a vízimentők. 11 csónakon utaztak az emberek. Egy ember vízbe fulladt. 

Az ENSZ adatai szerint 660 ember halt meg idén a Földközi-tengeren. 22 439 bevándorló érte el Európát az elmúlt öt hónapban, közülük 4409-an Spanyolországba mentek. (New York Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.