Lövés dördült a berlini dómban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Körbekerítették a berlini dómot, ahol egy rendőr lelőtt egy embert vasárnap délután. A hatóságok a Reutersnek elismerték, hogy lövés dördült a katedrálisban, amit rendőrszalaggal vontak körbe és amit fegyveresek védenek. 

A rendőrség a Twitteren annyit közölt, hogy egy rendőr intézkedett egy „tomboló” férfivel szemben, aki a lábán szenvedett sérülést. 

Később a hatóságok azt közölték, hogy egy osztrák állampolgárságú férfi késsel fenyegetőzött, ezért kellett hatástalanítani. A rendőrség szerint semmi nem utal terrorizmussal összefüggő szándékra. 

A Berlini dóm a város közepén áll, a Múzeum-szigeten. 

(Sky / BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.