Orbán máris újra kampányol és európai kultúrharcba indul

A miniszterelnök Balog Zoltán és Novák Katalin oldalán érkezett meg a 2018-as piknikre Fotó: Orbán Viktor FB

Alig két hónappal a 2018-as választások után és kevesebb mint egy hónappal negyedik kormánya megalakítása után a magyar miniszterelnök folytatja azt, amihez a legjobban ért: kampányol és harcba hív. 

Az esemény nem sajtó nyilvános, az ott elhangzottakról Havasi Bertalan sajtófőnök tájékoztatta az MTI-t. 

Orbán Viktor vasárnap a kötcsei pikniken, a „hagyományosan zárt körben megrendezett kötetlen eszmecserén” arról beszélt, mennyire fontos lesz a 2019-es EP-választás, mert ma európai léptékű harc zajlik értékek és kultúrák közt.

A miniszterelnök az osztrák és az olasz választásokkal példálózva azt bizonygatta, hogy Európában valóságos kultúrháború zajlik a „bevándorláspárti”, multikultit hirdető erők és a migrációt ellenző, a keresztény kultúra elsőbbségét képviselők között. 

Orbán szerint az unió sokat gyengült, „mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet”, sőt odáig ment, hogy a britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be. 

A kormányfő azt is mondta, hogy az unión belül képzeli el az ország jövőjét, de számára Magyarország és annak szuverenitása az első, ezért az egyenrangú nemzetek Európájáért dolgozik.