Orbán máris újra kampányol és európai kultúrharcba indul

2018 június 3., vasárnap 15:18
110
A miniszterelnök Balog Zoltán és Novák Katalin oldalán érkezett meg a 2018-as piknikre  Fotó: Orbán Viktor FB

Alig két hónappal a 2018-as választások után és kevesebb mint egy hónappal negyedik kormánya megalakítása után a magyar miniszterelnök folytatja azt, amihez a legjobban ért: kampányol és harcba hív. 

Az esemény nem sajtó nyilvános, az ott elhangzottakról Havasi Bertalan sajtófőnök tájékoztatta az MTI-t. 

Orbán Viktor vasárnap a kötcsei pikniken, a „hagyományosan zárt körben megrendezett kötetlen eszmecserén” arról beszélt, mennyire fontos lesz a 2019-es EP-választás, mert ma európai léptékű harc zajlik értékek és kultúrák közt.

A miniszterelnök az osztrák és az olasz választásokkal példálózva azt bizonygatta, hogy Európában valóságos kultúrháború zajlik a „bevándorláspárti”, multikultit hirdető erők és a migrációt ellenző, a keresztény kultúra elsőbbségét képviselők között. 

Orbán szerint az unió sokat gyengült, „mert a globalista bevándorláspárti kultúrát képviselő Brüsszel nem tudta megállítani a Brexitet”, sőt odáig ment, hogy a britek távozása az unióból a migráció és az európai kultúrharc miatt következett be. 

A kormányfő azt is mondta, hogy az unión belül képzeli el az ország jövőjét, de számára Magyarország és annak szuverenitása az első, ezért az egyenrangú nemzetek Európájáért dolgozik. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt