Politico: A holland kereszténydemokraták is azt feszegetik, zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból

POLITIKA
2018 június 04., 08:47
comments 143
photo_camera Fotó: botost/444.hu

A holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) hétvégén elfogadott egy indítványt, ami arról szól, a Fideszt ki kell zárni az Európai Néppártból, ha „nem térnek vissza ahhoz az úthoz, amin korábban jártak, és amivel a Néppárt értékes tagjai voltak”, írja a Politico hírlevele. A CDA azt kéri a Néppártól, hogy határozzon meg „vörös vonalakat”, és ha ezeket valaki átlépi, akár a párt tagságának felfüggesztését is kezdeményezze.

A CDU korábban az egyik legnagyobb holland párt volt, de 2010 óta jelentősen gyengültek a pozícióik. 

Az Európai Néppártból legutóbb Manfred Weber frakcióvezető jelezte, hogy a civilek vegzálása már túl sok. (hvg.hu/Politico)

UPDATE: A Fidesz már válaszolt is, visszautasítja a vádakat, szerintük a CDA hazudik a Fideszről és az alkotmánymódosításról. „A Fidesz visszautasítja a CDA hazugságait és felszólítjuk a holland párt vezetését, hogy kérjen bocsánatot. Amíg ez nem történik meg, felfüggesztünk minden kapcsolatot a CDA-val és megvonjuk támogatásunkat a párt jelöltjeitől.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.