Vonatbalesetet szenvedő nő előtt készített szelfi háborította fel mélységesen Olaszországot

Egy kanadai nőt sodort el a vonat még május végén, az Olaszország északi részén fekvő Piacenza városában. A mentők hamar a helyszínre értek, és megkezdték az ápolást, azonban megjelent még valaki a peronon: egy fiatal férfi, aki nekiállt készíteni magáról egy szelfit, miközben a háttérben az áldozatot látták el. 

A szelfiző férfiről készült fotó nyomán hatalmas felháborodás lett a történtekből. Mint az olasz lapokból kiderült, a rendőrség még a helyszínen intézkedett a férfi ellen, és kötelezték, hogy törölje ki a fotót. A balesetben a kanadai nő amúgy olyan súlyosan sérült meg, hogy a kórházban végül amputálni kellett az egyik lábát. 

A férfi ellen végül nem emeltek vádat, de a történtekből országos ügy lett, a nagy lapok is mind címlapon foglalkoztak az esettel, a La Stampa véleményrovatában például az internetet szétmaró ráknak nevezték a történteket, és a cikk érvelése szerint nem is a fiatal férfi volt az igazán hibás, hiszen a személyiségét már az internet automatizációja irányítja. Emellett gyakori vélemény volt az olasz sajtóban, hogy az emberiség a kihalás felé rohan, sokan kötötték össze a történteket a morális ítélőerő elkopásának jelenségével. 

A baleset még május 26-án történt, de az utóbbi napokban lett belőle ismert ügy. A fotót készítő újságíró, Giorgio Lambri is megírta vasárnap a saját verzióját a történtektől, a cikke a Nem várt barbarizmus: szelfi egy tragédia előtt címet kapta. 

Azt egyébként még mindig nem tudni, hogy a kanadai nőt hogyan érte a baleset, ezzel kapcsolatban jelenleg is vizsgálatok folynak. (BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.