Ejtették Orbán volt miniszterét, akit Bayer Zsolt az „Orbán-ellenes tudományos elit” szószólójának nevezett

politika
2018 június 05., 06:07

A 24.hu információja szerint mennie kell Pálinkás Józsefnek, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnökének, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter új embert nevez ki a közel 100 milliárd forintos éves fejlesztési keret felett diszponáló hivatal élére.

Az akadémikus 2015 óta állt az NKFI élén, de az elmúlt időkben több jele is volt, hogy kiesett a pikszisből. A selyemzsinórt a Pesti Srácok küldte meg, cikkben elemezték, hogy Pálinkás a CEU ügyében nyíltan szembefordult a kormánnyal. Az írást Bayer Zsolt is átvette, ő már egyenesen az„Orbán-ellenes tudományos elit” szószólójának nevezte az akadémikust. Pálinkás József az első Orbán-kormány idején, 2001 és 2002 között oktatási miniszter, 2008 és 2014 között pedig a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos, az MTA volt elnöke felszólal a Jedlik Ányos Klaszter Nemzeti innováció a hazai e-mobilitásban című konferencián az MTA Természettudományi Kutatóközpontjában 2014. december 2-án.
photo_camera Pálinkás József, jelenlegi kormánybiztos, várható elnök (MTI / Soós Lajos) Fotó: Soós Lajos/MTI


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.