Mindent átalakítanak a külügy kereskedőházánál

POLITIKA
2018 június 05., 13:50
comments 50

A 24.hu úgy értesült, június végén lecseréli a Külgazdasági és Külügyminisztérium a fennhatósága alá tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgatóját. Oláh Zsanett az állami cég állománygyűlésen a napokban már el is búcsúzott kollégáitól.

Az új vezetőnek állítólag az lesz a feladata, hogy teljesen átszervezze a kereskedőház és a hozzá kapcsolatok cégek működését. Oláh Zsanettet 2015-ben nevezték ki, elődje, Kerekes György idejében, az alapítást követő három évben 9,5 milliárd forintos üzemi veszteséget produkált a cég. Oláh Zsanett egy idén márciusban adott interjúban még arról beszélt, hogy a sikerek miatt nem várható különösebb változás a MNKH életében. A 24.hu megkeresésére a MNKH Zrt. azt válaszolta, a Külgazdasági és Külügyminisztérium továbbra is nagyon dolgozik azon, hogy a legmagasabb színvonalon és hatékonysággal ellássa exportképesség-fejlesztési és a külpiacszerzési feladatát, de hozzátették, az ehhez szükséges szervezeti változások előkészítése folyamatban van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.