Távozik a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója

Megerősítette a Népszava értesülését Hamvas István, a Paksi Atomerőmű vezetője, nyugdíjba megy. Utódjáról valószínűleg házon belül gondoskodnak, feltehetően Pekárik Géza műszaki vezérigazgató-helyettes lesz az új vezető, de ezt az érintettek nem erősítették meg.

Hamvas István 2010 óta irányítja az atomerőművet, elődje Süli János, a Paks két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős jelenlegi tárca nélküli miniszter volt. A jelenleg hatályos nukleáris biztonsági szabályzat olyan típusú jártasságot követel az atomerőmű vezérigazgatójától, aminek leginkább a jelenlegi dolgozók felelnek meg. Három évvel ezelőtt Lázár János próbálta elmozdítani Hamvast, mondván, új, „nyugati” vezetőket kéne választani a Paksi Atomerőmű élére. Az akkori kancelláriaminiszter nem járt sikerrel. Hamvas szerint az akkori eset nincs összefüggésben mostani távozásával, egyszerűen nyugdíjba megy. Azt is tagadta, hogy lépése bármilyen összefüggést mutatna az MVM új stratégiájával, miközben egyes hírek szerint a minap ennek kapcsán távozott az állami társaságcsoport néhány vezetője.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.