Távozik a Paksi Atomerőmű vezérigazgatója

belföld
2018 június 05., 07:58
comments 19

Megerősítette a Népszava értesülését Hamvas István, a Paksi Atomerőmű vezetője, nyugdíjba megy. Utódjáról valószínűleg házon belül gondoskodnak, feltehetően Pekárik Géza műszaki vezérigazgató-helyettes lesz az új vezető, de ezt az érintettek nem erősítették meg.

Hamvas István 2010 óta irányítja az atomerőművet, elődje Süli János, a Paks két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős jelenlegi tárca nélküli miniszter volt. A jelenleg hatályos nukleáris biztonsági szabályzat olyan típusú jártasságot követel az atomerőmű vezérigazgatójától, aminek leginkább a jelenlegi dolgozók felelnek meg. Három évvel ezelőtt Lázár János próbálta elmozdítani Hamvast, mondván, új, „nyugati” vezetőket kéne választani a Paksi Atomerőmű élére. Az akkori kancelláriaminiszter nem járt sikerrel. Hamvas szerint az akkori eset nincs összefüggésben mostani távozásával, egyszerűen nyugdíjba megy. Azt is tagadta, hogy lépése bármilyen összefüggést mutatna az MVM új stratégiájával, miközben egyes hírek szerint a minap ennek kapcsán távozott az állami társaságcsoport néhány vezetője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.