Levágott kutyalábakkal teli a mező, de a hatóságokat nem érdekli

politika
2018 június 06., 07:49
comments 55

Rendszeres foglalatossága lett a Kaszásdűlő lakótelep kutyatartóinak a levágott kutyalábak eltávolítása sétáltatott kutyáik szájából. A HVG egyik olvasójának beszámolója szerint a lakótelephez közeli fás-bokros mezőn egy ideje rendszeresen állati maradványokba botlanak. Volt, hogy több kiló állati belsőséget találtak, és előfordult már, hogy a játszó kutya egy lenyúzott nyúlfejjel a szájában tért vissza. A levágott kutyalábak meg már mindennaposnak számítanak.

Mivel ez több problémát is felvet - közegészségügyi veszély mellett az állatkínzás esete is felmerülhet -, azt gondolhatnánk, hogy az illetékes hatóságok törik magukat a helyzet megoldásán. A HVG olvasója szerint a valóság ezzel szemben az, hogy akárkihez fordulnak az ügyben, az tovább irányítja őket egy másik hatósághoz, amely aztán ugyanúgy nem csinál semmit.

Még a rendőrség se, ahol feljelentést tettek az ügyben. A BRFK azzal utasította el a feljelentést, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja - bár kutyák lábát legálisan nem lehet levágni. (Címlapképünk illusztráció, nem levágott kutyalábat, hanem levágott őzlábat ábrázol. Ezt amúgy Biatorbágynál találták még évekkel ezelőtt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.