Levágott kutyalábakkal teli a mező, de a hatóságokat nem érdekli

2018 június 6., szerda 7:49

Rendszeres foglalatossága lett a Kaszásdűlő lakótelep kutyatartóinak a levágott kutyalábak eltávolítása sétáltatott kutyáik szájából. A HVG egyik olvasójának beszámolója szerint a lakótelephez közeli fás-bokros mezőn egy ideje rendszeresen állati maradványokba botlanak. Volt, hogy több kiló állati belsőséget találtak, és előfordult már, hogy a játszó kutya egy lenyúzott nyúlfejjel a szájában tért vissza. A levágott kutyalábak meg már mindennaposnak számítanak.

Mivel ez több problémát is felvet - közegészségügyi veszély mellett az állatkínzás esete is felmerülhet -, azt gondolhatnánk, hogy az illetékes hatóságok törik magukat a helyzet megoldásán. A HVG olvasója szerint a valóság ezzel szemben az, hogy akárkihez fordulnak az ügyben, az tovább irányítja őket egy másik hatósághoz, amely aztán ugyanúgy nem csinál semmit.

Még a rendőrség se, ahol feljelentést tettek az ügyben. A BRFK azzal utasította el a feljelentést, hogy nem merült fel bűncselekmény gyanúja - bár kutyák lábát legálisan nem lehet levágni. (Címlapképünk illusztráció, nem levágott kutyalábat, hanem levágott őzlábat ábrázol. Ezt amúgy Biatorbágynál találták még évekkel ezelőtt)