Műszaki hiba miatt 100 megawattal csökkent a paksi atomerőmű teljesítménye

A paksi atomerőmű turbinája. Fotó: atomeromu.hu

"Gerjesztés kimaradás védelmi működés" történt a Paksi Atomerőmű 1. blokjának kettes turbinájánál, közölte az atomerőműt működtető Zrt. A turbina kiesése miatt a reaktorblokk jelenleg csak 50 százalékos teljesítménnyel üzemel, vagyis 100 megawattot meghaladóan csökkent az atomerőmű teljesítménye.

Ez elég jelentős kiesés, kb. harmincezer háztartás napi energiaszükségletét fedezi ennyi áram.

Öröm az ürömben, hogy a meghibásodás a nukleáris biztonságot nem fenyegette. (Via Portfolio)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.