Pár hét után csak kirúgták Trump McCain szenátor haldoklásával viccelődő tanácsadóját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kelly Sadler, Donald Trump kommunikációs tanácsadója John McCain haldoklásán viccelődött.Fotó: Manuel Balce Ceneta/AP

"Kelly Sadler már nem alkalmazottja az elnöki hivatalnak" - közölte a BBC érdeklődésére június 5-én, kedden a Fehér Ház szóvivője, Raj Shah. Sadler Trump elnök egyik kommunikációs tanácsadója volt, arról ismert, hogy hetekkel ezelőtt

az agydaganatban szenvedő egykori elnökjelölt, John McCain szenátor haldoklásán viccelődött.

McCain Trump párton belüli egyik legnagyobb ellenfele, és mert már nincs miért aggódnia, eléggé felszabadultan szokta mostanában bírálni az elnököt. A májusi incidens előtt például azzal vívta ki a Fehér Ház haragját, hogy hangosan ellenezte Gina Haspel kinevezését a CIA élére. Haspel korábban a CIA titkos börtöneit felügyelte, ahol kínozták a fogva tartottakat.

McCain vietnami hadifogolyként maga is túlélt kínzásokat, így személyes érintettsége miatt is érzékeny a témára.

Sadler McCain bírálatát azzal ütötte el, hogy "úgyis haldoklik". A Fehér Ház ezt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, de mást se tett az ügyben. Most se közöltek részleteket arról, hogy Sadler végül hogyan és miért távozott. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.