„Amerre nézek varjút látni, az emberek kivannak idegileg. A házak felett százával repkednek, itt nagyon nagy a baj”

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Elérte a somogyi varjúvész Babócsát is, derül ki a Sonline.hu drámai beszámolójából. Mióta megjelentek a madarak

"véget ért a béke a településen, a nap 24 órájában károgástól hangosak az utcák."

Egy helyi, Kalányos István a lapnak döbbenetes állapotokról számolt be:"amerre nézek, varjút látni, az emberek ki vannak idegileg. A házak felett százával repkednek, itt nagyon nagy a baj." 

"amerre nézek, varjút látni, az emberek kivannak idegileg. A házak felett százával repkednek, itt nagyon nagy a baj." 

A férfi elmondása szerint lehetetlen nyitott ablaknál aludni éjjel, olyan hangosak a madarak. A lapnak az Országos Magyar Vadászkamara megyei titkára elmondta: a vetési varjú védett madár, a dolmányos varjú pedig nem. Utóbbit korábban egész évben, a 2004-es uniós csatlakozás óta viszont csak szezonálisan vadászható, július elsejétől február végéig. 

Fotó: PETER KNEFFEL/dpa Picture-Alliance/AFP

Mivel a vetési varjú védett, csak úgy tudták csökkenteni számukat Siófokon, hogy visszavágták a platánfákat, mondta a Magyar Madártani Egyesület kaposvári csoportjának vezetője. Molnár Marcell szerint nem lett tökéletes a megoldás: újra takarítani kell az utcákat, mert odapiszkítanak a madarak, pusztítják az énekesmadarak fészkeit, a város környéki veteményeseket. Siófok ezért természetvédelmi hatósági intézkedését kért. Molnár hozzátette: Segesdet is ellepték a madarak, de ott 

"olyan magasak a fák, hogy nem tudták visszavágni azokat."


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.