Az ÁSZ szabálytalanságokat tárt fel önkormányzati egészségügyi szakrendelőknél

Hét önkormányzati fenntartású egészségügyi gazdasági társulást vizsgált, és mindegyiküknél hiányosságokat tárt fel az Állami Számvevőszék.

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 110 település 125 ezer lakosának egészségügyi ellátásáért felelős társaságok 2013-2016 közötti ellenőrzése során „aggasztó diagnózist” állított fel az ÁSZ: több társaságnál nem volt átlátható a működés, gazdálkodásuk és vagyongazdálkodásuk nem volt szabályszerű, a beszámolók hiánya miatt nem volt biztosított a vagyon védelme és annak megőrzése.

Az alelnök kiemelte, hogy az ÁSZ-nak nem az egészségügyi szakellátás minősítése és értékelése volt a célja, de a közpénzek szabályszerű felhasználása az egészségügyi ellátás rendezettségének is alapja.

A társulásoknak intézkedési tervet kell készíteniük a hiányosságok kiküszöbölésére, és azt 30 napon belül az ÁSZ-nak el kell küldeniük. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.