Ellenségnek nézik a tükörképüket, ezért nekitámadnak az autóknak a pávák

ÁLLAT
2018 június 07., 20:48
comments 123

A kanadai Surrey lakói minden bizonnyal sokat emlegetik azt a jóembert, aki etetni és gondozni kezdte a pávákat. Olyan 150 egyedet szoktatott oda a környékre - aztán elköltözött. A pávák viszont maradtak.

Először csak a hangzavarra panaszkodtak a lakók, a gyerekek nem tudtak aludni. Aztán előfordult az is, hogy egy páva a tornácon rakott fészket, úgyhogy a bejárati ajtó használhatatlanná vált. 

De a legújabb mániájuk még pusztítóbb. 

link Forrás

Általános jelenségnek mondható, hogy egy páva meglátja a tükörképét egy autó oldalán, és onnantól kezdve akár órákig ott ácsorog előtte. Úgy tűnik, hogy a tükörképben egy másik pávát vélnek felismerni, ezért aztán nekiesnek a kocsinak, és akkurátusan végigmennek rajta.

A hatóságok már bírsággal büntetik, aki pávát merészel etetni, de egyelőre nem tudnak mit tenni, mert nem világos, kinek kellene intézkednie. (CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.