Látod, így változik át a tiszavirág, ez a csodálatos teremtmény, hogy aztán a videó végén elragadja a szárnyas halál

ÁLLAT
2018 június 07., 14:56
comments 104

A szegedi Tisza-parton készült az alábbi videó, amelyen a kérészéletű kérész, a gyönyörű rovar tiszavirágzását láthatjuk, az elejétől a végéig, jó közelről. Azt már csak halljuk, hogy a végre párzásra képes imágó útnak indul, de csak hogy alig néhány másodperccel később véget is érjen új élete.

link Forrás

A tiszavirágról ezt írta 1819-ben a Tudományos Gyűjtemény:

A' Tisza mentében lakó emberek Tisza virágjának, másképpen Kérésznek, vagy hartsa féregnek nevezik azon állandóúl a' vízben lakó bogárkákat, meljek bizonyos üdő múlva a' Tiszának felső színére feljövén, és ott hirtelen néhány órákig élő lepkékké általváltozván, megdöglenek, és a' Tiszába képzelhetetlen sokasságban lehúllanak. Ez a' tsudálatos kis állatotska, melly nem tsak megjelenése ideit rendszerént megtartya; hanem sok más állatoknak is eledelűl szolgál, méltó a' szorossabb megvi'sgálásra.

Mariann pont ezt tette a Tisza-parton, köszönet érte.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.