Öntözőügynökséget állít fel az agrárminiszter

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Öntözési ügynökséget állít fel a földművelésügyi minisztériumon belül Nagy István, jelentette be a Magyar Hírlapnak adott interjújában. Az agrárminiszter elképzelése szerint ez a hivatal kezelné a meglévő csatornákban lévő víz használatát. Hozzátette: új tározókra is szükség van, hogy "a tavaszi áradáskor érkező vizet meg tudjuk őrizni. Elő kell segíteni, hogy a csatornákat ilyenkor feltöltsük, majd amikor jön az aszály, azokból öntözhessünk." Nem új Tisza-tavakra kell gondolni, kisebbekre, tette hozzá. Nagy szerint 

"a rendszeresen aszály sújtotta területeken tározótavi kapacitásokat kell kiépíteni. Mintaprojektekben tanulmányozhatjuk, hogy egy-egy ilyen beruházás milyen követelményekkel, előfeltételekkel jár. Ha megtanuljuk kezelni a gyerekbetegségeket, akkor kiterjeszthetjük a beruházásokat."

Az új agrárminiszter elárulta azt is, hogy nagy vágya a háztáji disznótartás visszahozása vidéken. 

"Persze hiú ábránd, hogy visszatér a régi háztáji időszak, amikor minden portán és háztartásban volt öt-tíz hízó. Az viszont nem elképzelhetetlen, hogy nagyobb, mondjuk százas nagyságrendben ilyen tartást is vállaljanak vállalkozók,"

mondta. Azt hogy visszaköltöztette Kecskemétről a vidékfejlesztési államtitkárságot, azzal indokolta, hogy 

"így lesz kerek egész. Könnyedebbé válik az államtitkárság és az agrárminisztérium élete. A kettőben lévő hatások összeadódnak, szinergiát képeznek."

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.