150 ezres bírság jár a kóbor macskák etetéséért Békéscsabán

ÁLLAT
2018 június 08., 14:59
comments 363

Bár eddig is tilos volt Békéscsabán a kóbor macskák etetése, legutóbbi ülésén mégis újra elővette a kérdést a város képviselő-testülete, és döntött:

még jobban tilos a "nyávogók" etetése.

A Beol.hu szerint túl sok volt a panasz a kóbor macskákra a város lakótelepein, ezután alkották meg az eredeti rendeletet, ami az etetőket több tízezres bírsággal sújtotta. De a szabálysértési törvény csak az állatok tulajdonosaira terjedt ki, így a kóbor állatok okozta problémát nem sikerült orvosolni. Ezért most azzal pontosítottak a békéscsabai képviselők, hogy 

"aki étel vagy búvóhely kihelyezésével macskát közterületre szoktat, megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait."

A bírság összege 5 ezertől 150 ezerig terjed. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.