A rendőrség még nem jutott érdemi eredményre az FHB elleni nyomozásban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A szocialista Tóth Bertalan Tóth Bertalan kérdezett rá a legfőbb ügyésznél, hogy hol tartanak a Magyar Postát és az FHB- csoportot érintő nyomozások. 

Polt Péter a válaszában közölte, hogy a nyomozók megvizsgálták a Magyar Posta és az FHB-csoport és a takarékszövetkezetek közötti megállapodásokat, részvény adásvételi szerződéseket, az FHB Jelzálogbank kötvénykibocsátását és a takarékszövetkezeti rendszer integrációja során kötött egyes szolgáltatási szerződéseket, 

de érdemi ügydöntő állásfoglalást egyetlen vizsgált ügyrészt sem tettek.

Polt Péter közölte, hogy a nyomozás határidejét a Legfőbb Ügyészség utoljára 2018 . szeptember 11-ig hosszabbította meg.

Spéder Zoltán és Orbán Viktor.

Amíg az FHB korábbi vezetője, Spéder Zoltán nem vált kegyvesztette a NER-ben,  a kormány és személyesen Orbán Viktor teljes támogatásával vezényelte a takarékintegrációt, és a posta meg az FHB közeledését. Takarékbank, a takarékintegrációt irányító SZHISZ és a Magyar Posta vezető posztjaira Spéder korábbi FHB-s munkatársai kerültek, majd egyre jobban összefonódott a három szervezet, az FHB-csoport cégei pedig több ponton is meglékelték a rendszert és pénzt szivattyúztak ki belőle.

Aztán elindult a nagy bankárháború

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.