Enyedi Ildikó szerint a politikusok ott vannak, "ahol semmi keresnivalójuk: embertársaik hálószobájában, magánéletében, legintimebb döntéseiben"

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Úgy érzem, visszafelé folyik a víz a Dunában, a békés és derűs együttélés nemek, népcsoportok, kisebbségek és nagyobbságok között ismét megkérdőjeleződik," mondta a Testről és lélekről rendezője a Pride pénteki megnyitóján. Enyedi Ildikó megnyitóbeszédében kijelentette: 

"ismét ott ágálnak a politikusok és az általuk felheccelt, bizonytalan frusztrációjukat becsatornázó emberek, ahol semmi keresnivalójuk: embertársaik hálószobájában, magánéletében, legintimebb döntéseiben."

Bevallotta: néhány éve azt gondolta, hogy Pride évei meg vannak számlálva. Nem lesz rá szükség,

"mert sikerült úgy újradefiniálni társas kapcsolatainkat, hogy abban mindenki oldottan és magától értetődően lehet önmaga."

Ugyanúgy, ahogy eltűnt a gyermeknevelés korábban elfogadott eszköze, az verés, tette hozzá. Kijelentette:

"a mi egyik legfontosabb kulturális fogódzónk a jézusi parancsolat, amit hűségesen, kétezer éve nem veszünk komolyan, sokszor még jelszavak szintjén sem. De ott van, mégis figyelmeztet minket egy közösen megfogalmazott igényre: szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Milyen szép lenne valóban ennek szellemében élni!"

Zárásként hangsúlyozta: "amíg a folyók a kis visszafordulás után megint természetes irányukba kezdenek hömpölyögni, vonuljunk, ünnepeljünk, 

"figyelmeztessük a társadalmat. Legyünk alázatos eszközei a szelíd, visszatarthatatlan változásnak, az emberi társadalom egésze érdekében."

(HVG)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.