Lespórolnák az ablakokat a jövő repülőgépeiről

Az Emirates a közelmúltban mutatta be az új első osztályú helyeket a Boeing 777-esein.

Ezek mellett az ülőhelyek mellett már nincsenek ablakok, az utasok egy monitoron keresztül láthatják a külvilágot, a képet a repülőgép külső részein elhelyezett kamerák közvetítik.

Ezekről az ablakokról van szó:

Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance/AFP

A légitársaság szerint ez a technológia jelentheti a jövőt a repülégépek számára, ablakok nélkül ugyanis gyorsabbak és könnyebbek lesznek, amely végsősoron azt jelenti, hogy kevesebb üzemanyagot fognak fogyasztani, azaz olcsóbbak lesznek.

A kérdés csak az, hogy az utasok mennyire fogadnák el ezt a technológiát, és mennyire lenne tőle még nagyobb a sokaknál így is jelentkező bezártságérzés a repülőn. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.