Lespórolnák az ablakokat a jövő repülőgépeiről

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Emirates a közelmúltban mutatta be az új első osztályú helyeket a Boeing 777-esein.

Ezek mellett az ülőhelyek mellett már nincsenek ablakok, az utasok egy monitoron keresztül láthatják a külvilágot, a képet a repülőgép külső részein elhelyezett kamerák közvetítik.

Ezekről az ablakokról van szó:

Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa Picture-Alliance/AFP

A légitársaság szerint ez a technológia jelentheti a jövőt a repülégépek számára, ablakok nélkül ugyanis gyorsabbak és könnyebbek lesznek, amely végsősoron azt jelenti, hogy kevesebb üzemanyagot fognak fogyasztani, azaz olcsóbbak lesznek.

A kérdés csak az, hogy az utasok mennyire fogadnák el ezt a technológiát, és mennyire lenne tőle még nagyobb a sokaknál így is jelentkező bezártságérzés a repülőn. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.