A Pixar társalapítója lelép a Disney-től szexuális jellegű "félrelépések" miatt

Tbg
a hetedik művészet
2018 június 09., 20:39
comments 61

John Lasseter, a Pixar rajzfilmstúdió egyik legmeghatározóbb alakja otthagyja a Disney stúdiót, miután kiderültek szexuális zaklatási ügyei.

A botrányról részletek nem derültek ki, Lassater "félrelépéseknek" nevezte az ügyeket, mindenesetre az a tény, hogy a Disney-nél csak év végéig maradhat tanácsadói pozícióban, azt mutatják, komoly vádak kerülhettek elő.

Lasseter a Disney-hez 2006-ban került, amikor az óriás felvásárolta a Toy Story-sorozattal egy új iparágat felvirágoztató animációs stúdiót, a Pixart. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.