Az LMP teljeskörű munkavégzésként akarja elismertetni az otthonápolást

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az otthonápolás küldetés, kiemelten fontos társadalmi feladat, és elfogadhatatlan, hogy ezért 20-30 ezer forintos havi juttatás jár csupán. Ez teljes értékű munkavégzés, ezért ennek törvényi elismerését fogják javasolni az Országgyűlésnek a költségvetés tárgyalása során - jelentette ki Kanász-Nagy Máté egy szombati sajtótájékoztatón. 

Azt is javasolják, hogy az ápolási díj egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbér összegével, több családtag ápolásakor pedig a minimálbér a kétszereséhez kell kötni. Az ápolási jogviszony megszűnése esetén ugyanazon juttatások, szolgáltatások és ellátások illessék meg az érintetteket, mint az egyéb álláskeresőket - tette hozzá a politikus az MTI szerint. 

Az LMP ezzel támogatja a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület petícióját, amelyhez azóta számos civil szervezet csatlakozott. Ebben azzal érvelnek, hogy a halmozottan sérült emberek intézményi elhelyezése ellátottanként körülbelül annyiba kerül, mint a minimálbér nettó összege. Emberségesebb és gazdaságosabb, ha ezt az összeget a betegek otthoni ellátásának biztosítására költi az állam.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.