Az LMP teljeskörű munkavégzésként akarja elismertetni az otthonápolást

Az otthonápolás küldetés, kiemelten fontos társadalmi feladat, és elfogadhatatlan, hogy ezért 20-30 ezer forintos havi juttatás jár csupán. Ez teljes értékű munkavégzés, ezért ennek törvényi elismerését fogják javasolni az Országgyűlésnek a költségvetés tárgyalása során - jelentette ki Kanász-Nagy Máté egy szombati sajtótájékoztatón. 

Azt is javasolják, hogy az ápolási díj egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbér összegével, több családtag ápolásakor pedig a minimálbér a kétszereséhez kell kötni. Az ápolási jogviszony megszűnése esetén ugyanazon juttatások, szolgáltatások és ellátások illessék meg az érintetteket, mint az egyéb álláskeresőket - tette hozzá a politikus az MTI szerint. 

Az LMP ezzel támogatja a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület petícióját, amelyhez azóta számos civil szervezet csatlakozott. Ebben azzal érvelnek, hogy a halmozottan sérült emberek intézményi elhelyezése ellátottanként körülbelül annyiba kerül, mint a minimálbér nettó összege. Emberségesebb és gazdaságosabb, ha ezt az összeget a betegek otthoni ellátásának biztosítására költi az állam.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.