Halálos áldozatai is vannak a viharnak

időjárás
2018 június 09., 03:35
comments 159

Súlyos károkat okozott az éjjeli vihar szerte az országban. 

Dombóváron egy negyven méteres fa dőlt rá egy autóra, amelyben öt ember utazott. Négyen közülük életüket veszítették. Az esetet a dombóvári rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. 

Egész Tolna megyében heves vihar volt, leszakadt faágak és elektromos felsővezetékek miatt riasztották a tűzoltókat az ország délnyugati részén átvonuló zivatar miatt. Dombóváron egy másik helyen is faág zuhant az útra, és Bonyhádon is úttestre dőlt fa miatt volt riasztás - írja az MTI.

Sárváron egy heves széllökést követően mérnöki precizitással dőlt be két ház közé egy  35 méteres daru, néhány méterre mindkét ház falától. A házakban alvók azt hitték, földrengés van - írja a helyi 112press.hu.

link Forrás

Az Útinform szombat hajnali hírei szerint

  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hollóstető és Lillafüred közötti úton a 41-es km-nél két fa dőlt rá az úttestre. Az utat lezárták, csak nagy kerülővel Bélapátfalva, illetve Miskolc felé lehet kerülni;
  • Pest megyében, Budaörsön a Repülőtéri út és a Kamaraerdei út közötti utat a két körforgalom között lezárták, mert a vasúti aluljárót elöntötte a víz; 
  • Vas megyében a heves esőzések miatt több útszakaszon is korlátozás van érvényben: a Gasztonyi bekötőút egy szakaszát, a Szombathely állomáshoz vezető utat, a Nemesmedves bekötő utat, valamint a Csákánydoroszló bekötő utat vízátfolyás miatt lezárták.

A police.hu közlése szerint a vihar miatt szünetel az áramszolgáltatás péntek estétől több településen Zala és Vas megyében. A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét a Zala megyei Lenti és Zalalövő egyes településrészein, Belsősárd, Bödeháza, Vállus, Várvölgy, Zalaszántó, Hagyárosbörönd, Türje és Zalacséb, valamint a Vas megyei Szombathely, Celldömölk, Sárvár, Szentgotthárd településeken - írják.

A Vas megyei Hegyhátszentjakabon tizenhárom ingatlanból negyven embert telepítettek ki és helyeztek el ideiglenesen a helyi művelődési házban, mert az éjszaka hirtelen lehullott nagy mennyiségű eső miatt a Vadása tórendszernél a két tavat elválasztó védműnél több helyen megcsúszott a föld, suvadások keletkeztek - közölte katasztrófavédelem az MTI-vel. Az érintettek azóta visszatérhettek otthonukba, a védművet megerősítik. 

A szóvivő azt is elmondta, hogy Vas megyében 36 eseményhez vonultak ki a tűzoltók. A lehullott csapadék miatt megtelő vízelvezető árkok és felduzzadt patakok elsősorban őrségi településeken okoztak gondot, ahol a vízátfolyások ellen homokzsákokkal védekeznek.

Az OMSZ előrejelzése szerint ma is heves széllökésekre és jégesőre kell számítani több helyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.