Idei negyedik mérkőzésén sem tudott nyerni a magyar válogatott

Tbg
futball
2018 június 09., 15:27

A Magyarország-Ausztrália barátságos meccs végül 1-2 lett, a magyar csapat ezúttal sem bírt ellenfelével. Mind a három gólt az ausztrálok lőtték. Az elsőt nem, de az utolsót a magyar kapus megfoghatta volna:

link Forrás

Voltak pozitívumok, Leekens mester szerint, aki a meccs után nyilatkozott. Arról, hogy a következő három hónapban mit fognak csinálni, még nem tudja, de ő most szabadságra megy. Az utóbbi két mérkőzés szerinte bizalmat adott arra, hogy a játékosok akarnak fejlődni. Leekens szerint "van egy fajta fejlődés", amin "most dolgozni fognak". 

A teljes interjú itt tekinthető meg:

link Forrás

A belga Leekens negyedik meccs volt ez, a mérlege eddig 3 vereség egy döntetlen.

Az MTI így foglalta össze a meccset:

A két csapat harmadszor találkozott egymással, s a magyarok mindannyiszor kikaptak, ráadásul Georges Leekens szövetségi kapitány irányításával továbbra is nyeretlenek. 

A három nappal ezelőtti, fehéroroszországi döntetlen mellett ez volt a harmadik veresége a belga szakembernek, aki Varga Kevin becserélésével ezúttal újoncot is avatott.

A vendégek a 74. percben Arzani lövésével szereztek vezetést úgy, hogy Dibusz mellé ütött a labdának. A hajrában aztán két öngól volt, előbb Sainsbury fejelt a saját kapujába, majd a csapatkapitány Kádár is szerencsétlenül ért labdába a hosszabbításban.

A magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel, ugyanis szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később - zárt kapuk mögött - a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

MTI-fotó: Czagány Balázs

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.