Még mindig sugárzik a tej Ukrajna északnyugati részén Csernobiltól kétszáz kilométerre

Továbbra is az Ukrajnában meghatározott határérték felett mutatható ki a Cézium-137 a tejben, amelyet házigazdaságokból vételeztek. 

A kutatást, amelyet az exeteri egyetem Greenpeace által finanszírozott részlege végezte, 2011 és 2016 között folytatták le hat farmon Rivne tartományban, az ország északnyugati részén Csernobiltól mintegy 200 kilométerre.

Egyes mintákban a megengedett határérték - felnőttek esetében 100, gyerekek esetében 40 - felett jóval magasabb sugárzást, 500 beckquerelt mutattak ki literenként.

A kutatók szerint ez még mindig a csernobili katasztrófa hozadéka, akik szerint komolyabb beavatkozás nélkül a felnőtt határértéket 2040-ig át fogja lépni a sugárzás mértéke, a gyerekekét még tovább. A kutatás itt leshető meg. (NYT)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.